Fehérbabos céklapüré, sült burgonyával, tilápiával

2025.02.21

Hozzávalók:

A sült burgonyához:

  • Kb. 1 kg burgonya
  • Rozmaring
  • Olaj

A céklapüréhez:

  • 3 db közepes cékla
  • 400 g fehérbab
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek tahini
  • 1 citrom leve
  • Só, bors, fűszerkömény

+ Tilápiafilé


Elkészítés:

  • A burgonyát alaposan átmosom, ha nagyobb akkor darabolom, ha kisebb, akkor egyben hagyom. Teszek hozzá olajat, sót, rozmaringot.
  • A céklát alufóliába teszem, adok hozzá olajat, sót, becsomagolom. A krumplival együtt 200 fokos sütőben 40-50 percet sütöm.
  • Ha elkészült, a burgonyákat lelapítom, és 15 percre mehet vissza a sütőbe grill fokozaton.
  • Egy turmixba/aprítóba teszem a babot, a céklát és a többi hozzávalót, és egy selymes krémmé turmixolom.
  • A halat sózom, borsozom, és serpenyőben pár perc alatt megsütöm.
  • Tálaláskor teszek hozzá joghurtot (az én esetemben kókuszjoghurtot), és valami zöld színt. Petrezselyem vagy friss csíra is jó lehet.