Répatorta
Ezt a receptet már tegnap szerettem volna kitenni, de sajnos a kemo hét az mindig kérdőjelekkel van tele. Így tegnap napközben pörgés volt és szülinap/húsvét ünneplés, amitől estére brutál kimerült lenne, csont/izom/bőr -fájdalommal. De most igyekszem vele, hogy még mielőtt Hanna felébred végezzek a poszttal :)
Mindig nagyon szerettem a répatortát, viszont egészen tavalyig sosem készítettem. Akkor találtam rá a Gasztrohobbi oldalon a receptre és azt formáltam saját ízlésre. De nem is modnom tovább a magamét, hiszen sürget az idő. Jöjjön a recept:
HOZZÁVALÓK
- 150 g vaj
- 100 g kókuszvirág cukor
- 1 tk vaníliaaroma
- 4 tojás
- 8 g sütőpor
- 4 g szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahéj
- 1 kávéskanál gyömbér
- csipet só
- 250 g liszt
- 100 ml olaj
- 300 g sárgarépa reszelve
- 50 g darált dió
HOZZÁVALÓK A KRÉMHEZ
100 g poreritrit
120 g vaj
1 teáskanál citromlé
500 g mascarpone
ELKÉSZÍTÉS
- A vajat a cukorral és a vanília aromával kihabosítottam. Hozzáadatm a 4 tojást, azzal habosítottam tovább. Majd mehetett hozzá a sütőpor, a szódabikarbóna, a fahéj, a gyömbér, a só, a liszt és az olaj.
- Amikor szép krémes állagú tészta, belekevertem sárgarépát és a darált diót.
- 18-as méretű tortaformában, 2 részletben megsütöttem 175 fokos sütőben, hőlégkeverésen.
KÖZBEN JÖHET A KRÉM IS
- A vajat a cukorral és a citromlével habosra kevertem, majd részletekben adtam hozzá a mascarponét. Ez ennyi :)
- Amikor kihűletek a tortalapok, félbe vágtam őket, és megtöltöttem a krémmel a rétegeket. A tetejére és az oldalára is kell hagyni picit belőle.
- Zöldségpucolóval vékony répaszeleteket vágtam és azzal díszítetten.
Jó étvágyat kívánok hozzá és Kellemes Húsvéti Ünnepeket :)