Répatorta

2025.04.19

Ezt a receptet már tegnap szerettem volna kitenni, de sajnos a kemo hét az mindig kérdőjelekkel van tele. Így tegnap napközben pörgés volt és szülinap/húsvét ünneplés, amitől estére brutál kimerült lenne, csont/izom/bőr -fájdalommal. De most igyekszem vele, hogy még mielőtt Hanna felébred végezzek a poszttal :)

Mindig nagyon szerettem a répatortát, viszont egészen tavalyig sosem készítettem. Akkor találtam rá a Gasztrohobbi oldalon a receptre és azt formáltam saját ízlésre. De nem is modnom tovább a magamét, hiszen sürget az idő. Jöjjön a recept:

HOZZÁVALÓK

  • 150 g vaj
  • 100 g kókuszvirág cukor
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 4 tojás
  • 8 g sütőpor
  • 4 g szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 kávéskanál gyömbér
  • csipet só
  • 250 g liszt
  • 100 ml olaj
  • 300 g sárgarépa reszelve
  • 50 g darált dió


HOZZÁVALÓK A KRÉMHEZ

100 g poreritrit

120 g vaj

1 teáskanál citromlé

500 g mascarpone


ELKÉSZÍTÉS

  • A vajat a cukorral és a vanília aromával kihabosítottam. Hozzáadatm a 4 tojást, azzal habosítottam tovább. Majd mehetett hozzá a sütőpor, a szódabikarbóna, a fahéj, a gyömbér, a só, a liszt és az olaj. 
  • Amikor szép krémes állagú tészta, belekevertem sárgarépát és a darált diót.
  • 18-as méretű tortaformában, 2 részletben megsütöttem 175 fokos sütőben, hőlégkeverésen.

KÖZBEN JÖHET A KRÉM IS

  • A vajat a cukorral és a citromlével habosra kevertem, majd részletekben adtam hozzá a mascarponét. Ez ennyi :)
  • Amikor kihűletek a tortalapok, félbe vágtam őket, és megtöltöttem a krémmel a rétegeket. A tetejére és az oldalára is kell hagyni picit belőle. 
  • Zöldségpucolóval vékony répaszeleteket vágtam és azzal díszítetten.


Jó étvágyat kívánok hozzá és Kellemes Húsvéti Ünnepeket :)